Supravietuirea in natura si salbaticie

Yety- bushcraft, supravietuie

Pe Yety (evident, un pseudonim) l-am descoperit intamplator, cand cautam resurse de supravietuire. Cum in Romania accentul se pune mai mult pe latura bushcraft (doar “romanul e frate cu codrul”, nu?), am cautat pe google dupa “supravietuire” si “bushcraft” si am dat de site-ul lui.
Yeti , daca am inteles bine, e din Brasov dar momentan traieste in Iasi. Ascutand tutorialul sau video despre fitrele de apa Aquamira, am auzit ca jongleaza lejer cu termeni medicali (a enumerat dintr-un foc cateva boli cu imunitate scazuta) deci banuiesc ca are la baza studii medicale, probabil e medic.
Daca ati citit deja recenziile mele mai vechi despre site-urie romanesti de supravietuire, ati observat ca scriu recenziile fara sa contactez persoana in cauza, pentru a fi cat se poate de impartial. Pana acum nu a reactionat nimeni la trackback-urie mele, sa vedem daca Yety o face :)
Revenin la site, el are adresa http://yety-bushcraft.blogspot.com/ si este activ din 2009. Frecventa posturilor este in medie de unul pe luna. Spre deosebire de majoritatea autorilor de blog de la noi, el foloseste tutorialele video, mai ales in ultimul timp.
Desigur, clipurile video au avantajul lor, dar nu pot fi realizate decat de persoane care au o anumita lejeritate in exprimare, iar Yety nu are probleme in aceasta sectiune. Discursul verbal curge usor, fara poticneli.
Am apreciat mult la Yety articolele despre kit-uri: de supravietuire, despre asa numitele EDC (every day carry) si despre kit-ul auto. Vi le recomand cu caldura.
Yeti e mare amator de gadgeturi, le cumpara de pe ebay (ca si mine) si le recenzeaza pe site. Un lucru mai rar intalnit este faptul ca recomanda redundanta, adica mai multe “chestii” din acelasi fel (lanterne, amnare, etc), lucru foarte la indemana pentru supravietuirea pe termen lung.
Singura mea observatie (si parere de rau) este ca Yety nu posteaza mai des. In rest, numai de bine.

Reply

*