Supravietuirea in natura si salbaticie

Outdoor-Camping-Bushcraft

Incepand cu acest articol, voi lansa o serie de recenzii ale site-urilor romanesti si straine, cu subiect de supravietuire sau cu subiect tangent. Fara nicio pretentie nationalista, am inceput cu site-uri romanesti, pentru ca cititorul care nu stie engleza sa poata avea acces la acest tip de informatie.

In cautarile mele de pe net, am gasit un grup care se autointituleaza “Bushcraft Romania”. El pare sa fi inceput cu un forum, care ulterior si-a schimbat adresa (la un subdomeniu bushcraft.me). Voi reveni cu mai multe detalii in articolul care va trata site-ul grupului lui Bogdan. (Se pare ca site-ul a fost primul de acest fel din Romania, deschis de Alex, in ianuarie 2009, urmat la putin timp de site-ului lui Yeti, pe care l-am recenzat mai apoi. Ulterior a aparut si forumul. Multumesc, Alex, pentru informatii.)

Pentru inceput voi vorbi despre site-ul a carui titlu pare sa fie “Outdoor-Camping-Bushcraft” (daca nu cumva e vorba despre domeniile de interes ale site-ului), dupa cum apare in bannerul din partea de sus a site-ului. Conform adresei, ar trebui sa se numeasca “Bushcraft-Romania” (pentru ca adresa e http://bushcraft-romania.blogspot.com/), dar exista un alt site cu aceasta denumire, la adresa bushcraft.me.

Detinatorul site-ului este Alex Prodan, care are si o pagina de Facebook, la adresa http://www.facebook.com/alex.prodan

Site-ul este dedicat subiectelor enumerate in titlu si reprezinta mai ales o resursa practica referitoate la materiale, metode si tehnici.

Date tehnice

  • site (blog) deschis in ianuarie 2009
  • pana azi (octombrie 2010) are aproape 68.000 de vizite
  • numarul mediu de articole pe luna: 4
  • articole care trateaza aproape 30 de tipuri de subiecte (dupa numarul de etichete)
  • lista de link-uri spre resurse straine
  • lista de bloguri pe care le urmareste, in domeniile de interes (numai buna pentru a gasi oameni din comunitatea survival romaneasca :) )
  • sectiune de donatii …

Puncte forte

Recenziile! Sunt foarte documentate, mai ales in imagini. Imaginile sunt de buna calitate. Expune parerile personale, adica exact ce doreste un cititor sa afle de la un alt pasionat, informatii care sa il ghideze in achizitionarea de echipament din domeniu.

De asemenea sunt articole despre tehnici de constructie sau modificare de echipament. Se vede ca Alex este un handy man care gaseste placere in tot ce inseamna manufacturarea.

Sa nu uit articolele cu recomandari legate de activitatile outdoor, prezente sub tag-ul “Sfaturi”.

In esenta este unul dintre cele mai garnisite site-uri romanesti din acest domeniu, ca si cantitate de informatii. Calitatea lor nu se lasa mai prejos, pentru ca informatiile sunt prezentate intr-o maniera simpla si onesta.

Adresa

http://bushcraft-romania.blogspot.com/

Anunt important:

Acesta este un articol informativ. Desi fac toate eforturile pentru a verifica informatiile din mai multe surse, e posibil sa intalniti elemente care necesita corecturi . In cazul in care gasiti inadvertente, va rog sa ma contactati prin email. Va multumesc.

Reply

*