Supravietuirea in natura si salbaticie

Curs de supravietuire urbana

Deja de ani de zile il urmaresc pe Selco, care scrie despre supravietuirea urbana in blogul personal, SHTF School. Este un supravietuitor al asediului la care a fost supus orasul Sarajevo, care timp de mai bine de trei ani de zile a fost complet izolat de fortele militare sarbesti (Armata Republicii Srbska din Bosnia), in cadrul razboiului civil. Am mai auzit de asemenea asedii , in timpurile actuale, doar acum, in razboiul din Siria. In ambele cazuri, populatia locala a fost supusa unor privatiuni si tragedii de neimaginat.

Am un mare respect fata de Selco, atat ca survivalist cat si ca om care incearca sa educe publicul, referitor la modul in care poti sa te pregatesti pentru situatii limita, in care comunitatile umane ajung sa traiasca in haos “organizat”, din cauza prabusirii sistemului legal si al organizatiilor de stat care ar trebui sa asigure protectia cetateanului (politie, armata etc.).

Tocmai de aceea am placerea sa promovez un eveniment pe care Selco il organizeaza impreuna cu un expert european recunoscut in domeniul supravietuirii, Toby Cowern, care este specializat in supravietuire in natura si in securitate personala, avand o experienta de 25 de ani in aceste domenii. Este vorba de a doua editie a Urban Survival Essentials Course, care se tine inĀ  Zadar, Croatia, intr-o unitate militara dezafectata.

Baza militara dezafectata de la Zadar, unde se va tine cursul de supravietuire urbana.

Baza militara dezafectata de la Zadar, unde se va tine cursul de supravietuire urbana.

Cursul dureaza 5 zile, intre 2 si 6 iunie 2016, si are 7 mari domenii in care cursantii vor primi informatii si deprinderi practice:

  • foc
  • adapost
  • apa
  • mancare
  • semnalizare si comunicatii
  • medical si igiena
  • aparare

Cei care vor finaliza cursul, primesc un certificat international de absolvire.

Taxa de participare este 760 de euro.

Pentru detalii suplimentare si inscrieri, viziteaza site-ul cursului (click aici).

La final, un scurt video cu Toby, despre o metoda interesanta de a aduna resurse materiale intr-un oras, in situatii de supravietuire: cautatul in …gunoaie.

Reply

*