Supravietuirea in natura si salbaticie

Excursie de documentare

Foto: cobradera

In 3 decembrie 2010 voi pleca in Delta Dunarii, pentru zece zile, cu ocazia unei calatorii de documentare. Plec alaturi de un prieten de familie, Nicu, mare cunoscator al Deltei, pentru ca merge acolo de 30 de ani.

Vom sta langa Crisan, pe un grind, unde se gaseste o cabana. Cabana e mult spus, pentru ca nu e locuita permanent, decat in cazul in care vin pescari acolo. Vom face tabara de baza si vom merge in imprejurimi, cu ajutorul unor prieteni ai lui Nicu. Vreau sa ajung pana la padurea Letea, cu speranta ca voi gasi cai salbatici si ca voi putea sa-i fotografiez (sotia mea este mare pasionata de cai, vezi site-ul ei, calulmeu.net).

Pe langa aparatul de fotografia,  voi lua reportofonul, pentru ca, asa cum am spus, va fi o excursie de documentare. Voi cauta sa vorbesc cu localnici si sa-i intreb despre informatii care ar putea sa fie legate de conceptul de survival:

  • caracteristica generala a zonei de delta
  • cum sa-ti faci adapost
  • ce se poate manca (plante si animale)
  • cum sa faci rost de apa
  • care sunt amenintarile si cum sa te feresti de ele

Sper sa gasesc asemenea oameni, care cunosc informatiile ce ma intereseaza pe mine. Probabil va fi vorba de batani, pentru ca tinerii din ziua de azi nu mai sunt preocupati de pastrarea intelepciunii locale, legate de natura.

Daca voi reusi sa fac rost de material, voi face unul (sau mai mutle filme, dupa caz) pe care le voi posta pe internet.

Reply

*